Kauneushoitola Solarin blogi

Miten välttää näpyt kasvoilla - 3 vinkkiä nuoren ihon hoitamiseen.

Share |

Maanantai 23.11.2020 - Terhi


Miten välttää näpyt kasvoilla - 3 vinkkiä nuoren ihon hoitamiseen.

Nuoren iho muuttuu kun lapsuusaika jää taakse. Useimmiten ensimmäiset ihomuutokset alkavat näkymään 10-13 ikävuoden aikoihin. Murrosiän kynnyksellä - tytöillä kuukautisten alkamisen aikoihin ja pojilla hieman myöhemmin - 14-15 vuoden paikkeilla.

nuori_tytto.png

Usein jo ennen ensimmäisiä näppyjä ihon pinta saattaa kuivua. Monet yrittävät ennaltaehkäistä finnien syntyä pesemällä kasvojen ihoa tehotuotteilla. Näiden liian pesevien tuotteiden ajatellaan olevan hyväksi nuoren iholle. Mutta totuus on toinen - ne vain kuivattavat ihon pintakerroksen täysin kuivaksi. Kuivunut ihon pinta edesauttaa vain näppyjen syntyä - ja lukitsee ne tiukasti ihoon kiinni.

Nuoret luottavat hanakasti mainoksiin joissa luvataan yhtä ja toista. Totuus on, että näiden ihonhoitotuotteiden mainokset on suunnattu 'kaikille' ja niissä ei oikeasti ole ajateltu juuri yksilöllisesti nuoren ihon tilannetta. Nämä tuotteet mainoksissa eivät aina edes ole sisällöltään sitä parhainta laatua - usein tämän huomaa jo ihan hinnasta tai inci-listaa lukemalla. Onhan myynnissä terveellisiä ja TERVEELLISIÄ ruokiakin. Kaikki saadaan kuitenkin mainoksissa samalle viivalle. Päällepäin näyttää hyvälle mutta sisältö on jotakin muuta. Harvoin nuorella on vielä kykyä ja tietoa omalle iholle sopivista tuotteista ja metodeista. Eikä tietenkään edes voi olla onhan kaikki uutta ja ihmeellistä. Siksi on tärkeä oppia tuntemaan oma ihonsa. 

Mistä kannattaa siis lähteä eteenpäin?

Ensimmäinen steppi josta aloittaa on tutustua omaan ihoonsa. Monella se tarkoittaa käyntiä kosmetologilla. Kasvohoitoon voi tulla vaikka iholla ei olisikaan näppyjä. Ensimmäinen kerta onkin usein tutustumista puolin ja toisin. Kasvohoidossa tutkitaan minkälaisessa kunnossa iho on sillä hetkellä. Tämän jälkeen mietitään minkälainen hoito tehdään. Tärkeintä on ihon kosteuttaminen ja suojaaminen. Hoidon aikanan jutustelemme myös miten ihoa kannattaisi hoitaa kotona. Kotihoidon tukeminen on ensisijaisen tärkeää ja kosmetologin tekemät ihonpuhdistukset tulevat vasta sen jälkeen. Pelkästään hoitolakäynneillä ei voi saavuttaa parhaimpia tuloksia. Kotona tapahtuva hoitaminen on tärkeintä pitkällä aikavälillä. Nuoren kannattaa opetella oman ihon kannalta tärkeimmät kotihoitorutiinit.

IMG_20190311_093725_resized_20190311_010829909.jpg

Toinen steppi on löytää oikeanlaiset tuotteet jotka tukevat ihon toimintoja. Ensimmäisinä tuotteina käyvät hyvin nuorille tarkoitetut hellävaraiset tuotteet. Ne eivät saa sisältää liian peseviä raaka-aineita kuten sulfaatteja tai denaturoivia alkoholeja. Nuo ovat nuorelle iholle aivan liian tujuja ainesosia ja niiden käyttö vain lisää ongelmia ihossa - niitä kannattaa siis välttää. 

Joskus nuoret ovat kertoneet käyttävänsä samoja tuotteita kuin äitinsä. Se ei ole hyvä idea. Aikuisten kosmetiikkatuotteet sisältävät vääränlaisia raaka-aineita nuoren ihon kannalta. Nuoren ihon tuotteissa kannattaa huomioida hellävaraisuus sekä ihon omien toimintojen tukeminen sekä tasapainottaminen. Iho itsessään on normaalitilassa joustava ja se suojaa ihon ulkoisia tekijöitä vastaan mutta hormonitoiminnan alkaminen sekoittaa tilannetta. Siksi tämä kannattaa huomioida myös tuotteiden osalta. 

Tärkein tuote kotona on hellävarainen kasvojen puhdistustuote. Tämä on se ensimmäinen ja oikeasti tärkein tuote kotikäytössä ja tästä tulisi aina aloittaa. Kunnollinen kasvojen puhdistustuote on avainasemassa myös niitä näppyjä vastaan.

Nimeton_suunn.malli_1.png

kolmas steppi onkin sitten kotona sen kotihoitorutiinin noudattaminen. Säännöllisyys ja nimensä mukaisesti rutiini - jotta iho hoidetaan joka päivä! Oli sitten minkälainen päivä tahansa takana. Aivan samallalailla kuin hampaiden pesu - se muuttuu rutiiniksi eikä sitä edes sen enempää ajattele.

Helpoimmalla nuori pääsee kun oppii nuoresta alkaen hoitamaan ihoaan - sen vaatimalla tavalla. Silloin myös edesauttaa välttämään mahdolliset ongelmat ihossa ja tietysti pääsee myös helpommalla.

Hellää ja helppoa ihonhoitoa -siihen pyrimme myös nuoren ihonhoitovalmennuksessa. Valmennuksessa nuori saa itselleen kattavan tietopaketin oman ihonsa hoitamiseen ja tuntemiseen. Tästä on hyvä aloitaa matka kohti omaa ihon hoitoaan. 

Lisää voit lukea nuoren ihonhoitovalmennuksesta sivuitamme Nuoren ihonhoitovalmennus | Kauneushoitola Solar, kosmetologi Kaarina

Ole rohkeati yhteydessä hoitolaan ja kysy lisää.

Terveisin kosmetologi Terhi Heikkilä
Nuoren ihonhoitovalmennus 
Kauneushoitola Solar

Avainsanat: Nuori, ihonhoito, iho, akne, epäpuhtaudet


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini