Kauneushoitola Solarin blogi

Pitääkö nuoren puhdistaa ihoa päivittäin?

Share |

Torstai 29.4.2021 - Terhi


Kasvojen päivittäinen pesu - pitääkö nuoren muistaa tämä ja onko siitä hyötyä?

Voiko päivittäisen ihon puhdistamisen jättää tekemättä jos ei huvita?
Väsymys painaa päälle ja tekisi mieli käydä nukkumaan ilman kasvojen pesua. Nuorten arki on hektistä ja valvottua tulee liian myöhään. Joskus huomaa nukahtaneensa, ilman että olisi käynyt kasvopesulla. Onko tämä hyvä juttu - no ei se ole. Jos unohdat illalla pestä kasvosi niin aamulla löydät finnin kasvoiltasi. Näin siinä yleensä käy. Yön aikana talin eritys lisääntyy ja aamulla huomaat ihon olevan 'tukkoisen' ja likaisen oloinen.

Jos nuori käyttää meikkiä kasvoillaan on sitäkin tärkeämpää puhdistaa kasvot todella huolellisesti. Meikki tukkii ihoa jos sitä käytetään pitkäkestoisesti tai jopa ilman puhdistamista. Tästä syystä on hyvä opetella kunnollinen ja hellävarainen ihonpuhdistaminen hyvillä kasvojen pesuaineilla. 

Päivittäinen ihon puhdistaminen meikistä, liasta, hiestä ja kaikesta ylimääräisestä kuonasta on todella tärkeää. Se on ihonhoidon perusta jonka päälle muu ihonhoito rakentuu. Perusta on se kaikkein tärkein asia kun ihonhoitoa rakennetaan. 

Minkälainen puhdistustuote sopii sitten nuorelle?

Hellävarainen sulfaatiton pesuaine on tärkein. Tuote voi olla maitomainen, fluidimainen tai öljymäinen. Kuitenkin aina huomoiden minkälainen ihon tilanne nuorella on. Tämän takia onkin tärkeää löytää itselleen se sopivin tuote.

Jos valitsee vääränlaisen puhdistustuotteen ihon kunto huononee ja ongelmia syntyy. Näitä ongelmia, kuten näppyjä nuoret sitten yrittävät peittää meikkituotteilla - usein käytetty keino onkin meikinpaljous kasvoilla. 

Onkin turhauttavaa kun kasvot peitetään turhaan paksulla meikkikerroksilla vain sen takia, että näpyt olisivat piilossa. Tätä keinoa vastaan olisikin ratkaisu!

Oikeanlainen ihonhoito rutiini kotona on ihonhoidon perusta. Oikeanlaiset tuotteet ja metodit ratkaisisivat suurimman osan iho-ongelmista. Silloin myös meikin voisi jättää jo paljon kevyemmäksi tai jopa kokonaan pois. 

Kumpi olisi sinusta parempi ratkaisu? Ongelman syiden ratkominen eli oikeanlainen ihonhoito vai ihon peittäminen paksuilla meikkikerroksilla. Jompikumpi tulee kyseeseen joka tapauksessa kun kyse on nuoresta. 

Jos tuntuu turhauttavalta ja haastavalta löytää oikeanlaisia ihonhoitorutiineja ota yhteyttä. Olen auttanut monia nuoria ihonhoidon alkuun. Katsotaan ja tutustutaan ihoon sekä ratkotaan nuorelle parhaimmat ratkaisut. 

Kun nuori oppii ihonhoidon alkeet on tulevaisuudessa paljon helpompi hoitaa ihoaan. Silloin nuoren on helpompi tehdä hyviä ratkaisuja ihonsa kuntoon ja pitää ohjat omissa käsissään. Silloin ihonhoito sujuu rutiinilla. 

Avainsanat: Nuori, ihonhoito, iho, akne, epäpuhtaudet, ihon puhdistaminen


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini