Kauneushoitola Solarin blogi

Parafiininaamio, joko olet kokeillut?

Perjantai 15.1.2016 klo 11:17 - Terhi

Talven ihana ja lämmittävä hoito käsille on parafiininaamio. Kädet joutuvat erityisen kovalle rasitukselle kylmällä ilmalla. Puhumattakaan jos olet ilman käsineitä ja pakkaslukemat ovat kovat. Kuivuutta, karheutta ja haavoja, tuttua vai mitä? Rasvaa ja jälleen rasvaa. Tämä on hyvä keino, kunhan muistat tehdä sitä usein. Toinen keino jolla voit parantaa käsien suojausta on parafiini.

Parafiinihoidossa parafiini on sulatettu siihen tarkoitetussa laitteessa. Meillä Solarissa on käytössä parafiiniallas, jossa parafiini sulaa miedossa lämmössä. Se pysyy nestemäisenä kun allas on säädetty sopivaan lämpötilaan.Parafiinia saadaan öljynjalostuksen sivutuotteena. Sitä ei siis erityisemmin valmisteta vaan se saadaan muun jalostuksen yhteydessä. Se on puhdasta, hajutonta ja siinä eivät bakteerit pysty elämään. Tuoksullisia ja värillisiä versioitakin toki löytyy..

Parafiinihoito on miellyttävä, rentouttava ja tehokas hoitomuoto. Lämmön avulla se vilkastuttaa verenkiertoa, kosteuttaa tehokkaasti sekä virkistää kuivaa ja huonokuntoista ihoa lyhyessä ajassa. Hoitoaineet imeytyvät parafiininaamion alla hyvin ja siitä jää myös pitkäkestoinen lämmittävä vaikutus. Hoidon jälkeen kädet tuntuvat erityisen pehmeiltä ja hoidetuilta. Tämän jälkeen kotona on hyvä jatkaa käsien hoitoa hyvällä ja tehokkaalla käsivoiteella.

Hoito sopii kaikenikäisille. (myös pikkuneideille ja -herroille) Ihon pitää kuitenkin olla ehjä eikä siinä voi olla ihottumaa. Parafiinihoito sopii myös nivel- ja lihassairauksien hoitoon. Lämpö lievittää kipuja sekä notkistaa niveliä. Sarjahoitona tämä ylläpitää terveyttä.

Parafiinihoito voi olla osana käsihoitoa, omana hoitonaan tai sen voi yhdistää mihin tahansa muuhun hoitoon. Meillä Solarissa voit vaikkapa valita Neurosonic -rentoutushoidon ja siihen lisäksi parafiininaamion käsille. Yksittäisenä hoitona voit valita ensin hieronnan käsille. Kun hieronta on tehty, kädet saavat vielä lämpimän naamion. Tämän jälkeen sinulla on taatusti lämpimät ja hyvin hoidetut kädet.
WP_20160107_12_10_57_Pro.jpg
Puhtaat kädet kastetaan vuorotellen lämpimään parafiiniin 3-5 kertaa.
Päälle laitetaan muovipussi ja lisäksi lämmin froteekinnas. Parafiini saa vaikuttaa 15 min. Tämän jälkeen parafiini "kuoritaan käsistä" ja käytetty parafiini heitetään pois. Hoito on valmis ja kädet hoidetut :) Tervetuloa kokeilemaan!
  

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Parafiinihoito, parafiini, parafiininaamio