Kauneushoitola Solarin blogi

Nuoren ihonhoito sivusto on avautunut

Keskiviikko 6.10.2021 - Terhi

Nuorelle suunnattu ihonhoito sivusto on avautunut. Löydät sen sivustolta www.nuorenihonhoito.com

Sivustolla kerron miten nuoren kannattaisi aloittaa ihonsa hoitaminen ja mitä kaikkea kannattaisi huomioida. 

On täysin turhaa aloittaa ihonhoito vääränlaisilla menetelmillä ja tehdä virheitä, jotka olisi voinut välttää. Väärin aloitettu ihonhoito saattaa myös lannistaa nuoren edes yrittää hoitaa ihoaan. 

Moni onkin todennut, että olisipa joku auttanut minua aikoinaan aloittaessani ihonhoitoa. Niinpä, jälkiviisaus onkin helppoa.

Oikeanlainen tieto ja ihonhoidon tekniikka lisää innostusta myös nuoressa itsessään. Harrastukset ja koulu vievät suurimman osan nuoren ajasta ja joskus vain haluaisi vain olla. 

Kun ihonhoito tulee tavaksi sekä siitä muodostuu rutiini aikaa jää kaikkeen muuhun. 

Nuori saattaa olla myös ahdistunut omasta ihonsa tilanteesta. Saattaa tuntua, että kaikilla muilla on hyvä iho - olen yksin murheitteni kanssa. 

Nuori saattaa myös koittaa peittää finnejään ja epäpuhtauksiaan meikillä. Saattaa myös olla että pakkelit jäävät iholle muhimaan yön ajaksi. 

Tervetuloa mukaan nuoren ihonhoidon blogiin tästä 

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Nuori, ihonhoito, iho, akne, epäpuhtaudet

Pitääkö nuoren puhdistaa ihoa päivittäin?

Torstai 29.4.2021 - Terhi

Kasvojen päivittäinen pesu - pitääkö nuoren muistaa tämä ja onko siitä hyötyä?

Voiko päivittäisen ihon puhdistamisen jättää tekemättä jos ei huvita?
Väsymys painaa päälle ja tekisi mieli käydä nukkumaan ilman kasvojen pesua. Nuorten arki on hektistä ja valvottua tulee liian myöhään. Joskus huomaa nukahtaneensa, ilman että olisi käynyt kasvopesulla. Onko tämä hyvä juttu - no ei se ole. Jos unohdat illalla pestä kasvosi niin aamulla löydät finnin kasvoiltasi. Näin siinä yleensä käy. Yön aikana talin eritys lisääntyy ja aamulla huomaat ihon olevan 'tukkoisen' ja likaisen oloinen.

Jos nuori käyttää meikkiä kasvoillaan on sitäkin tärkeämpää puhdistaa kasvot todella huolellisesti. Meikki tukkii ihoa jos sitä käytetään pitkäkestoisesti tai jopa ilman puhdistamista. Tästä syystä on hyvä opetella kunnollinen ja hellävarainen ihonpuhdistaminen hyvillä kasvojen pesuaineilla. 

Päivittäinen ihon puhdistaminen meikistä, liasta, hiestä ja kaikesta ylimääräisestä kuonasta on todella tärkeää. Se on ihonhoidon perusta jonka päälle muu ihonhoito rakentuu. Perusta on se kaikkein tärkein asia kun ihonhoitoa rakennetaan. 

Minkälainen puhdistustuote sopii sitten nuorelle?

Hellävarainen sulfaatiton pesuaine on tärkein. Tuote voi olla maitomainen, fluidimainen tai öljymäinen. Kuitenkin aina huomoiden minkälainen ihon tilanne nuorella on. Tämän takia onkin tärkeää löytää itselleen se sopivin tuote.

Jos valitsee vääränlaisen puhdistustuotteen ihon kunto huononee ja ongelmia syntyy. Näitä ongelmia, kuten näppyjä nuoret sitten yrittävät peittää meikkituotteilla - usein käytetty keino onkin meikinpaljous kasvoilla. 

Onkin turhauttavaa kun kasvot peitetään turhaan paksulla meikkikerroksilla vain sen takia, että näpyt olisivat piilossa. Tätä keinoa vastaan olisikin ratkaisu!

Oikeanlainen ihonhoito rutiini kotona on ihonhoidon perusta. Oikeanlaiset tuotteet ja metodit ratkaisisivat suurimman osan iho-ongelmista. Silloin myös meikin voisi jättää jo paljon kevyemmäksi tai jopa kokonaan pois. 

Kumpi olisi sinusta parempi ratkaisu? Ongelman syiden ratkominen eli oikeanlainen ihonhoito vai ihon peittäminen paksuilla meikkikerroksilla. Jompikumpi tulee kyseeseen joka tapauksessa kun kyse on nuoresta. 

Jos tuntuu turhauttavalta ja haastavalta löytää oikeanlaisia ihonhoitorutiineja ota yhteyttä. Olen auttanut monia nuoria ihonhoidon alkuun. Katsotaan ja tutustutaan ihoon sekä ratkotaan nuorelle parhaimmat ratkaisut. 

Kun nuori oppii ihonhoidon alkeet on tulevaisuudessa paljon helpompi hoitaa ihoaan. Silloin nuoren on helpompi tehdä hyviä ratkaisuja ihonsa kuntoon ja pitää ohjat omissa käsissään. Silloin ihonhoito sujuu rutiinilla. 

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Nuori, ihonhoito, iho, akne, epäpuhtaudet, ihon puhdistaminen

Miten välttää näpyt kasvoilla - 3 vinkkiä nuoren ihon hoitamiseen.

Maanantai 23.11.2020 - Terhi

Miten välttää näpyt kasvoilla - 3 vinkkiä nuoren ihon hoitamiseen.

Nuoren iho muuttuu kun lapsuusaika jää taakse. Useimmiten ensimmäiset ihomuutokset alkavat näkymään 10-13 ikävuoden aikoihin. Murrosiän kynnyksellä - tytöillä kuukautisten alkamisen aikoihin ja pojilla hieman myöhemmin - 14-15 vuoden paikkeilla.

nuori_tytto.png

Usein jo ennen ensimmäisiä näppyjä ihon pinta saattaa kuivua. Monet yrittävät ennaltaehkäistä finnien syntyä pesemällä kasvojen ihoa tehotuotteilla. Näiden liian pesevien tuotteiden ajatellaan olevan hyväksi nuoren iholle. Mutta totuus on toinen - ne vain kuivattavat ihon pintakerroksen täysin kuivaksi. Kuivunut ihon pinta edesauttaa vain näppyjen syntyä - ja lukitsee ne tiukasti ihoon kiinni.

Nuoret luottavat hanakasti mainoksiin joissa luvataan yhtä ja toista. Totuus on, että näiden ihonhoitotuotteiden mainokset on suunnattu 'kaikille' ja niissä ei oikeasti ole ajateltu juuri yksilöllisesti nuoren ihon tilannetta. Nämä tuotteet mainoksissa eivät aina edes ole sisällöltään sitä parhainta laatua - usein tämän huomaa jo ihan hinnasta tai inci-listaa lukemalla. Onhan myynnissä terveellisiä ja TERVEELLISIÄ ruokiakin. Kaikki saadaan kuitenkin mainoksissa samalle viivalle. Päällepäin näyttää hyvälle mutta sisältö on jotakin muuta. Harvoin nuorella on vielä kykyä ja tietoa omalle iholle sopivista tuotteista ja metodeista. Eikä tietenkään edes voi olla onhan kaikki uutta ja ihmeellistä. Siksi on tärkeä oppia tuntemaan oma ihonsa. 

Mistä kannattaa siis lähteä eteenpäin?

Ensimmäinen steppi josta aloittaa on tutustua omaan ihoonsa. Monella se tarkoittaa käyntiä kosmetologilla. Kasvohoitoon voi tulla vaikka iholla ei olisikaan näppyjä. Ensimmäinen kerta onkin usein tutustumista puolin ja toisin. Kasvohoidossa tutkitaan minkälaisessa kunnossa iho on sillä hetkellä. Tämän jälkeen mietitään minkälainen hoito tehdään. Tärkeintä on ihon kosteuttaminen ja suojaaminen. Hoidon aikanan jutustelemme myös miten ihoa kannattaisi hoitaa kotona. Kotihoidon tukeminen on ensisijaisen tärkeää ja kosmetologin tekemät ihonpuhdistukset tulevat vasta sen jälkeen. Pelkästään hoitolakäynneillä ei voi saavuttaa parhaimpia tuloksia. Kotona tapahtuva hoitaminen on tärkeintä pitkällä aikavälillä. Nuoren kannattaa opetella oman ihon kannalta tärkeimmät kotihoitorutiinit.

IMG_20190311_093725_resized_20190311_010829909.jpg

Toinen steppi on löytää oikeanlaiset tuotteet jotka tukevat ihon toimintoja. Ensimmäisinä tuotteina käyvät hyvin nuorille tarkoitetut hellävaraiset tuotteet. Ne eivät saa sisältää liian peseviä raaka-aineita kuten sulfaatteja tai denaturoivia alkoholeja. Nuo ovat nuorelle iholle aivan liian tujuja ainesosia ja niiden käyttö vain lisää ongelmia ihossa - niitä kannattaa siis välttää. 

Joskus nuoret ovat kertoneet käyttävänsä samoja tuotteita kuin äitinsä. Se ei ole hyvä idea. Aikuisten kosmetiikkatuotteet sisältävät vääränlaisia raaka-aineita nuoren ihon kannalta. Nuoren ihon tuotteissa kannattaa huomioida hellävaraisuus sekä ihon omien toimintojen tukeminen sekä tasapainottaminen. Iho itsessään on normaalitilassa joustava ja se suojaa ihon ulkoisia tekijöitä vastaan mutta hormonitoiminnan alkaminen sekoittaa tilannetta. Siksi tämä kannattaa huomioida myös tuotteiden osalta. 

Tärkein tuote kotona on hellävarainen kasvojen puhdistustuote. Tämä on se ensimmäinen ja oikeasti tärkein tuote kotikäytössä ja tästä tulisi aina aloittaa. Kunnollinen kasvojen puhdistustuote on avainasemassa myös niitä näppyjä vastaan.

Nimeton_suunn.malli_1.png

kolmas steppi onkin sitten kotona sen kotihoitorutiinin noudattaminen. Säännöllisyys ja nimensä mukaisesti rutiini - jotta iho hoidetaan joka päivä! Oli sitten minkälainen päivä tahansa takana. Aivan samallalailla kuin hampaiden pesu - se muuttuu rutiiniksi eikä sitä edes sen enempää ajattele.

Helpoimmalla nuori pääsee kun oppii nuoresta alkaen hoitamaan ihoaan - sen vaatimalla tavalla. Silloin myös edesauttaa välttämään mahdolliset ongelmat ihossa ja tietysti pääsee myös helpommalla.

Hellää ja helppoa ihonhoitoa -siihen pyrimme myös nuoren ihonhoitovalmennuksessa. Valmennuksessa nuori saa itselleen kattavan tietopaketin oman ihonsa hoitamiseen ja tuntemiseen. Tästä on hyvä aloitaa matka kohti omaa ihon hoitoaan. 

Lisää voit lukea nuoren ihonhoitovalmennuksesta sivuitamme Nuoren ihonhoitovalmennus | Kauneushoitola Solar, kosmetologi Kaarina

Ole rohkeati yhteydessä hoitolaan ja kysy lisää.

Terveisin kosmetologi Terhi Heikkilä
Nuoren ihonhoitovalmennus 
Kauneushoitola Solar

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Nuori, ihonhoito, iho, akne, epäpuhtaudet

Nuoren ihonhoito

Maanantai 21.9.2020 - Terhi

Milloin nuoren pitäisi aloittaa ihonsa hoitaminen?

Hyvä kysymys, joka kiinnostaa nuorta itseään sekä tietysti myös vanhempia. Iän mukaan tätä on vaikea perustella johonkin tiettyyn numeroon mutta sen voisi ajatella sijoittuvan 10-14 vuoden vaiheille. 

Asiaa kannattaa pohtia toisesta näkökulmasta.
Minkälaisia muutoksia nuoren iholle on tullut vai onko niitä ilmestynyt vielä ollenkaan? Ihon rasvoittuminen tai yhtä lailla ihon pinnan kuivuminenkin ovat merkkejä, joihin kannattaa kiinnittää huomiota. Nämä muutokset johtuvat hormonien ja monien muiden toimintojen yhteisvaikutuksesta. 

Nuoren ihon muutokset kertovat, että murrosikä on alkamassa. Nykyisin iän puolesta murrosikä alkaa aikaisemmin kuin koskaan ennen. Siksi onkin tärkeää huomata nuoren ensimmäiset muutokset kehossa. Myös perimä vaikuttaa muutoksiin. Jos vanhemmilla on ollut haasteita ihonsa kanssa niitä on usein myös lapsella.

Ole utelias vanhempi ja juttele nuoren kanssa
Nuori saattaa myös itse innostua ja kiinnostua ihonsa hoitamisesta. Silloin kannattaa tukea nuorta ja hankkia ensimmäinen oma tuote hänen käyttöönsä. Tärkeää on myös ottaa selvää minkälainen se tuote olisi joka nuoren iholle sopisi parhaiten. Silloin on tärkeää myös tunnistaa minkälainen nuoren iho on sillä hetkellä. Ihon päivittäiseen puhdistamiseen käytettävä tuote voisi olla se ensimmäinen askel. 

Nuoren kanssa kannattaa puhua ihon hoitamisesta ja kannustaa siitä huolehtimiseen. Nuori kuitenkin kuuntelee kavereiden tai median mainoksia ja tekee niistä itse valintoja. Ja nämä muiden valinnat eivät ole useinkaan niitä parhaita vaihtoehtoja juuri hänen iholleen. Siksi kannattaakin kääntyä kosmetologin puoleen ja kysyä rohkeasti neuvoa. Ihonhoidon ammattilainen osaa neuvoa parhaimmat vinkit ja ehdottaa turvallisia tuotteita kotihoitoon. Ei ole oikeasti sama millä ja miten nuoren herkkää ihoa hoitaa. Kyse on myös millaiseksi se oma iho voi kehittyä tulevaisuudessa. Jos ihoa alkaa hoitamaan aivan vääränlaisesti aika ei ainakaan paranna tilannetta. Silloin on myös paljon pidempi tie asian korjaamiseksi.

Kun oppii tuntemaan ihonsa jo murrosiäin alkuvaiheesa on paljon helpompi omaksua oikeat tavat ihon hoitoon. Tällöin myös ymmärtää oman ihon ja kehon tärkeyden. 

Minkä nuorena oppii sen vanhana taitaa! 
Jos nuori kokee, ettei pysty vaikuttamaan omaan ihoonsa tai kehoonsa siitä jää muistijälki. Muistijälki vaikuttaa edelleen kun nuorelle tulee ikää lisää. Silloin ei aikuisenakaan usko voivansa auttaa ihoaan voimaan paremmin. Nuori aikuinen saattaa ajatella mielessään, että minulla on aina ollut huono iho ja näin se sitten vaan on. Ajatus jää muistiin ja se vaikuttaa itsetuntoon koko elämän ajan. Ennaltaehkäisy ja oikeanlainen tieto auttaa saamaan vahvan itsetunnon. Silloin nuori tietää tilanteensa ja pystyy tekemään parhaimmat valinnat ihonsa hoitamiseen.

Kannattaa tehdä oikeita valintoja ihon hoitamiseen liittyen;

-opettele tuntemaan oma iho
-kysy neuvoa ihonhoidon ammattilaiselta
-muista säännöllinen ihon hoitaminen

Edellisillä neuvoilla pääset jo hyvään alkuun!

adult-beautiful-facial-expression-774866.jpg

Nuoren ihonhoitovalmennus

Olen itse seurannut omien nuorten ihon hoitamista ja nähnyt sen välillä ahdistavankin puolen taistellessa epäpuhtauksia vastaan. Itse toimin kosmetologina ja nuorten kanssa on tullut työskenneltyä myös hoitolassa.

Useimmiten olen nähnyt ihoa hoidettavan täysin vääränlaisilla tuotteilla. Ihoa hoidetaan aivan liian vahvoilla pesuaineilla, joiden raaka-aineet eivät ole hyväksi nuoren iholle. Se on syy miksi iho alkaa kiukuttelemaan ja voimaan huonosti. Liian pesevien ja voimakkaiden tuotteiden jälkeen ihon pinta tukkeutuu. Samalla myös iho yrittää korjata tilannetta puskemalla lisää talia ja rasvaa ihon pinnalle. Tukkeutuneet talirauhaset eivät pääse toimimaan normaalisti ja silloin syntyy epäpuhtauksia. Nämä epäpuhtaudet jäävät siis jumiin ihon alle eivätkä pääse pois. Ihoa alkaa riehumaan eli syntyy eriasteisia tulehduksia ja tulehtuneita finnejä. 

Mutta onneksi näihinkin asioihin voi puuttua ja saada apua. Olen kehittänyt nuorelle suunnatun ihonhoitovalmennuksen, jossa käydään juurikin edellisiä asioita läpi. Valmennuksesta nuori saa henkilökohtaisia neuvoja juuri omalle iholle. Oikeastaan se on matka omaan ihoon ja sen hoitamiseen. Hellävaraisesti ja helposti voisi sanoa. 

Kun oppii tuntemaan miten iho toimii ja miten sitä itse voisi hoitaa parhaiten, se antaa varmuutta itsetuntoon. Silloin tietää miten toimia ja miten voi vaikuttaa ihonsa parhaaksi. Tieto on siis avainasemassa kehonsa tuntemukseen ja hyvinvointiin.

Voit lukea lisää nuoren ihonhoitovalmennuksesta www.kauneushoitolasolar.fi/nuoren-ihonhoitovalmennus 

Olen täällä juuri sinun ihoasi varten.

Terkuin Terhi Kh Solar

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Nuori, ihonhoito, iho, akne, epäpuhtaudet