Kauneushoitola Solarin blogi

Nuoren ihonhoito sivusto on avautunut

Keskiviikko 6.10.2021 - Terhi

Nuorelle suunnattu ihonhoito sivusto on avautunut. Löydät sen sivustolta www.nuorenihonhoito.com

Sivustolla kerron miten nuoren kannattaisi aloittaa ihonsa hoitaminen ja mitä kaikkea kannattaisi huomioida. 

On täysin turhaa aloittaa ihonhoito vääränlaisilla menetelmillä ja tehdä virheitä, jotka olisi voinut välttää. Väärin aloitettu ihonhoito saattaa myös lannistaa nuoren edes yrittää hoitaa ihoaan. 

Moni onkin todennut, että olisipa joku auttanut minua aikoinaan aloittaessani ihonhoitoa. Niinpä, jälkiviisaus onkin helppoa.

Oikeanlainen tieto ja ihonhoidon tekniikka lisää innostusta myös nuoressa itsessään. Harrastukset ja koulu vievät suurimman osan nuoren ajasta ja joskus vain haluaisi vain olla. 

Kun ihonhoito tulee tavaksi sekä siitä muodostuu rutiini aikaa jää kaikkeen muuhun. 

Nuori saattaa olla myös ahdistunut omasta ihonsa tilanteesta. Saattaa tuntua, että kaikilla muilla on hyvä iho - olen yksin murheitteni kanssa. 

Nuori saattaa myös koittaa peittää finnejään ja epäpuhtauksiaan meikillä. Saattaa myös olla että pakkelit jäävät iholle muhimaan yön ajaksi. 

Tervetuloa mukaan nuoren ihonhoidon blogiin tästä 

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Nuori, ihonhoito, iho, akne, epäpuhtaudet

Pitääkö nuoren puhdistaa ihoa päivittäin?

Torstai 29.4.2021 - Terhi

Kasvojen päivittäinen pesu - pitääkö nuoren muistaa tämä ja onko siitä hyötyä?

Voiko päivittäisen ihon puhdistamisen jättää tekemättä jos ei huvita?
Väsymys painaa päälle ja tekisi mieli käydä nukkumaan ilman kasvojen pesua. Nuorten arki on hektistä ja valvottua tulee liian myöhään. Joskus huomaa nukahtaneensa, ilman että olisi käynyt kasvopesulla. Onko tämä hyvä juttu - no ei se ole. Jos unohdat illalla pestä kasvosi niin aamulla löydät finnin kasvoiltasi. Näin siinä yleensä käy. Yön aikana talin eritys lisääntyy ja aamulla huomaat ihon olevan 'tukkoisen' ja likaisen oloinen.

Jos nuori käyttää meikkiä kasvoillaan on sitäkin tärkeämpää puhdistaa kasvot todella huolellisesti. Meikki tukkii ihoa jos sitä käytetään pitkäkestoisesti tai jopa ilman puhdistamista. Tästä syystä on hyvä opetella kunnollinen ja hellävarainen ihonpuhdistaminen hyvillä kasvojen pesuaineilla. 

Päivittäinen ihon puhdistaminen meikistä, liasta, hiestä ja kaikesta ylimääräisestä kuonasta on todella tärkeää. Se on ihonhoidon perusta jonka päälle muu ihonhoito rakentuu. Perusta on se kaikkein tärkein asia kun ihonhoitoa rakennetaan. 

Minkälainen puhdistustuote sopii sitten nuorelle?

Hellävarainen sulfaatiton pesuaine on tärkein. Tuote voi olla maitomainen, fluidimainen tai öljymäinen. Kuitenkin aina huomoiden minkälainen ihon tilanne nuorella on. Tämän takia onkin tärkeää löytää itselleen se sopivin tuote.

Jos valitsee vääränlaisen puhdistustuotteen ihon kunto huononee ja ongelmia syntyy. Näitä ongelmia, kuten näppyjä nuoret sitten yrittävät peittää meikkituotteilla - usein käytetty keino onkin meikinpaljous kasvoilla. 

Onkin turhauttavaa kun kasvot peitetään turhaan paksulla meikkikerroksilla vain sen takia, että näpyt olisivat piilossa. Tätä keinoa vastaan olisikin ratkaisu!

Oikeanlainen ihonhoito rutiini kotona on ihonhoidon perusta. Oikeanlaiset tuotteet ja metodit ratkaisisivat suurimman osan iho-ongelmista. Silloin myös meikin voisi jättää jo paljon kevyemmäksi tai jopa kokonaan pois. 

Kumpi olisi sinusta parempi ratkaisu? Ongelman syiden ratkominen eli oikeanlainen ihonhoito vai ihon peittäminen paksuilla meikkikerroksilla. Jompikumpi tulee kyseeseen joka tapauksessa kun kyse on nuoresta. 

Jos tuntuu turhauttavalta ja haastavalta löytää oikeanlaisia ihonhoitorutiineja ota yhteyttä. Olen auttanut monia nuoria ihonhoidon alkuun. Katsotaan ja tutustutaan ihoon sekä ratkotaan nuorelle parhaimmat ratkaisut. 

Kun nuori oppii ihonhoidon alkeet on tulevaisuudessa paljon helpompi hoitaa ihoaan. Silloin nuoren on helpompi tehdä hyviä ratkaisuja ihonsa kuntoon ja pitää ohjat omissa käsissään. Silloin ihonhoito sujuu rutiinilla. 

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Nuori, ihonhoito, iho, akne, epäpuhtaudet, ihon puhdistaminen

Ihonhoito on tylsää rutiinia - perusasiat kuntoon! (ja rypytkin vähenevät)

Torstai 4.2.2021 - Terhi

Tylsät rutiinit saavat ihon voimaan sen parhaimmalla tavalla - kuulostaako ihmeelliseltä?

Se on oikeastaan juurikin näin - tylsää ja helppoa. Kun ihonhoitamisen ottaa päivittäiseksi rutiiniksi se on suorastaan liiankin helppoa. Monilla on ehkä mielikuva ihonhoitamisesta aikalailla toisenlainen. Mielessä on kylpyhuoneen monien purkkien rivistö, tuotteita joilla jokaisella on tarkoituksensa - vai onko? Voiteita, seerumeita, ihmevoiteita, tuhkimotippoja, öljyjä... aah mitä vielä. 

Jos edellisiä tuotteita käytetään iholle sekalaisina coctaileina illasta toiseen - en ihmettele jos aikaa tuhlaantuu. Saatikka mitä mieltä iho tästä sitten olisikaan. 

Mietitäänpä hetki mitähän se iho sitten oikein kaipaisi. Kuulostaisiko ihon kosteuttaminen ja suojaaminen hyvältä?

Purkkipaljouden keskellä kannattaa kuitenkin pitää mielessä ihonhoidon päivittäinen perusta ja tuotteista tärkeimmät: eli hyvä kosteusvoide sekä hellävarainen puhdistustuote.

Säännöllinen ja hellävarainen ihonhoito auttaa myös ryppyjen kanssa taistelussa. Rypythän 'syntyvät' kuivalle iholle. Vertauksena voisikin käyttää pesusientä. Pesusieni on kuivana kova korppu mutta vettä imiessään muuttuu pehmeäksi ja pulleaksi - vähän kuin ihon pintakin. Eli kosteuttamisesta on huolehdittava. 

kuiva_pesusieni_naisen_kuva2.png

Ihon rakenne on kuin tiiliseinä

Ihon rakennetta voi verrata tiiliseinään. Siinä on tiilet sekä niiden välissä laasti. Tiilet ovat soluja, joita laasti – eli ihon omat rakennusaineet kolesteroli, keramidit ja rasvahapot – sitoo toisiinsa. Terve iho on kuin ehjä, tasainen tiiliseinä, kun taas huonosti voivassa ihossa laasti lohkeilee.

Huonosti voiva iho olla väliaikaisesti huonommassa kunnossa tai sitten vaikkapa allergiat ja ihosairaudet pitävät ihoa huonosti voivana. Atooppinen iho, ruusufinni tai psoriasis ovat aina kunnoltaan hankalammassa tilanteessa eli iho voi huonosti. Tällöin on myös todella tärkeää perehtyä miten kannattaa ihoaan hoitaa. Se ei silloinkaan tarkoita vaikeita ihonhoidon rutiineja. Ainoastaan oikeanlaiset tuotteet ja rutiinit ovat ne jotka parantavat ihon kuntoa. Apuja on siis saatavilla.

Miten kosteusvoide toimii?

Ihoa hoitaa siis voide, joka sisältää samoja ainesosia kuin ihon luontainen ”laasti” – eli esimerkiksi keramideja, kolesterolia ja rasvahappoja. Ne toimivat myös purkista saatavana ulkoisina aineina. Ne ovat ihon luonnollisia korjausaineita jotka 'imeytyvät' solujen väliin paikkausaineiksi - jos niitä on ihossa itsessään liian vähän.

Ihon laastin väliin tarvitaan myös vesikosteutta. Tämä taas auttaa ihoa palauttamaan sinne tarvittavia kosteuselementtejä. Näitä voivat olla - nykyisin suosiossa oleva - hyaluronihappo tai vaikkapa glycerin. Hyaluronihappo on superkosteuttava raaka-aine, joka edesauttaa kosteutta iholle, vapauttamalla ja imemällä itseensä kosteutta 'pesusienen' tapaan. 

Rasva-aineita tarvitaan lukitsemaan kosteus iho sisään. Rasva-aineita ovat mm. sheavoi ja erilaiset öljyt. Ne muodostavat ihon pinnalle 'kalvon' jonka alla kosteus pysyy paremmin. 

Ihoa hoitavan kosteusvoiteen tulisi sisältää siis kosteuttavia raaka-aineita sekä suojaavaa rasva-ainetta, joka auttaa lukitsemaan sen kosteuden ihon sisään.

Ihoa hoitavat voiteet voivat sisältää myös muunlaisia aktiiviaineita

Muita iholle tarpeellisia raaka-aineita voisivat olla probiootit sekä prebiootit. Näithän käytetään jo sisäisesti, mutta nämä tomivat hyvin myös ulkoisesti ihonhoidossa. Usein raaka-aineet jotka ovat hyviä myös syötävinä ne voivat olla sitä myös ihonhoidossa voiteihin lisättyinä. Suoliston ongelmat näkyvät usein myös ihossa ulkoisesti. Siksi on tärkeä hoitaa ihoaan oikeanlaisella ravinnolla sekä voiteilla. Aina tietenkin oman tilanteen mukaisesti.

Laadukkaat ihohoitotuotteet sisältävät oikeanlaisia aktiiviaineita joista on iholle hyötyä. Usein laadukkaan tuotteen tunnistaa myös hinnasta. Tuotteen ei tarvitse olla kallis muttei muutaman euron tuotteella voi oikeasti olla kovin kattavaa laadukasta sisältöä. Halvimmalla ei vain saa kaikkein parasta. 

Tuotteen inci-lista kertoo mitä raaka-aineita on siinä tuotteessa käytetty. Vain tällä raaka-aine luettelolla on merkitystä siihen miten se tuote voi toimia iholla. Mainospuheina voidaan käyttää mitä tahansa lupauksia. Tarkista siis raaka-aine luettelosta mitä se tuote sisältää. Joskus tuotteihin on lisättty vain pieni määrä vaikuttavia raaka-aineita, silloin tuote ei voi edes toimia kunnolla. 

voide.png

Ihon suojaamisessa hyvänä lisänä toimivat antioksidantit. Näistä hyötyvät kaikenikäiset - myös syötynä kuin ulkoisesti käytettyinä. Sateenkaaren värit toimivat purkissa että ruuassa. Antioksidantit antavat suojaa vahingollisia vapaita radikaaleja vastaan - siis suojautukaamme! 

Ympäristömme vapaat radikaalit kuten auringon UV-säteet, ilmansaasteet sekä tupakointi kiihdyttävät elimistömme ikääntymistä, aiheuttavat iho-ongelmia ja monia muitakin sairauksia, jopa syöpää. Ihosi siis tarvitsee antioksidantteja suojaksi ja korjaamaan ihovaurioita vapailta radikaaleilta.

Ryppyjen ehkäisyssä tehoa saat aurinkosuojasta

Mikäli haluat varmasti ennaltaehkäistä ryppyjä ja ihovaurioita mahdollisimman tehokkaasti, kannattaa valita suojakertoimen sisältävä päivävoide - myös Suomen talvessa. 

Rypyille parasta kyytiä antavat kosteuttaminen, auringolta suojautuminen ja stressin välttäminen. Iloa siis elämään!

-Terhi Kh Solar

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Iho, ihonhoito, rutiini, rypyt

Miten välttää näpyt kasvoilla - 3 vinkkiä nuoren ihon hoitamiseen.

Maanantai 23.11.2020 - Terhi

Miten välttää näpyt kasvoilla - 3 vinkkiä nuoren ihon hoitamiseen.

Nuoren iho muuttuu kun lapsuusaika jää taakse. Useimmiten ensimmäiset ihomuutokset alkavat näkymään 10-13 ikävuoden aikoihin. Murrosiän kynnyksellä - tytöillä kuukautisten alkamisen aikoihin ja pojilla hieman myöhemmin - 14-15 vuoden paikkeilla.

nuori_tytto.png

Usein jo ennen ensimmäisiä näppyjä ihon pinta saattaa kuivua. Monet yrittävät ennaltaehkäistä finnien syntyä pesemällä kasvojen ihoa tehotuotteilla. Näiden liian pesevien tuotteiden ajatellaan olevan hyväksi nuoren iholle. Mutta totuus on toinen - ne vain kuivattavat ihon pintakerroksen täysin kuivaksi. Kuivunut ihon pinta edesauttaa vain näppyjen syntyä - ja lukitsee ne tiukasti ihoon kiinni.

Nuoret luottavat hanakasti mainoksiin joissa luvataan yhtä ja toista. Totuus on, että näiden ihonhoitotuotteiden mainokset on suunnattu 'kaikille' ja niissä ei oikeasti ole ajateltu juuri yksilöllisesti nuoren ihon tilannetta. Nämä tuotteet mainoksissa eivät aina edes ole sisällöltään sitä parhainta laatua - usein tämän huomaa jo ihan hinnasta tai inci-listaa lukemalla. Onhan myynnissä terveellisiä ja TERVEELLISIÄ ruokiakin. Kaikki saadaan kuitenkin mainoksissa samalle viivalle. Päällepäin näyttää hyvälle mutta sisältö on jotakin muuta. Harvoin nuorella on vielä kykyä ja tietoa omalle iholle sopivista tuotteista ja metodeista. Eikä tietenkään edes voi olla onhan kaikki uutta ja ihmeellistä. Siksi on tärkeä oppia tuntemaan oma ihonsa. 

Mistä kannattaa siis lähteä eteenpäin?

Ensimmäinen steppi josta aloittaa on tutustua omaan ihoonsa. Monella se tarkoittaa käyntiä kosmetologilla. Kasvohoitoon voi tulla vaikka iholla ei olisikaan näppyjä. Ensimmäinen kerta onkin usein tutustumista puolin ja toisin. Kasvohoidossa tutkitaan minkälaisessa kunnossa iho on sillä hetkellä. Tämän jälkeen mietitään minkälainen hoito tehdään. Tärkeintä on ihon kosteuttaminen ja suojaaminen. Hoidon aikanan jutustelemme myös miten ihoa kannattaisi hoitaa kotona. Kotihoidon tukeminen on ensisijaisen tärkeää ja kosmetologin tekemät ihonpuhdistukset tulevat vasta sen jälkeen. Pelkästään hoitolakäynneillä ei voi saavuttaa parhaimpia tuloksia. Kotona tapahtuva hoitaminen on tärkeintä pitkällä aikavälillä. Nuoren kannattaa opetella oman ihon kannalta tärkeimmät kotihoitorutiinit.

IMG_20190311_093725_resized_20190311_010829909.jpg

Toinen steppi on löytää oikeanlaiset tuotteet jotka tukevat ihon toimintoja. Ensimmäisinä tuotteina käyvät hyvin nuorille tarkoitetut hellävaraiset tuotteet. Ne eivät saa sisältää liian peseviä raaka-aineita kuten sulfaatteja tai denaturoivia alkoholeja. Nuo ovat nuorelle iholle aivan liian tujuja ainesosia ja niiden käyttö vain lisää ongelmia ihossa - niitä kannattaa siis välttää. 

Joskus nuoret ovat kertoneet käyttävänsä samoja tuotteita kuin äitinsä. Se ei ole hyvä idea. Aikuisten kosmetiikkatuotteet sisältävät vääränlaisia raaka-aineita nuoren ihon kannalta. Nuoren ihon tuotteissa kannattaa huomioida hellävaraisuus sekä ihon omien toimintojen tukeminen sekä tasapainottaminen. Iho itsessään on normaalitilassa joustava ja se suojaa ihon ulkoisia tekijöitä vastaan mutta hormonitoiminnan alkaminen sekoittaa tilannetta. Siksi tämä kannattaa huomioida myös tuotteiden osalta. 

Tärkein tuote kotona on hellävarainen kasvojen puhdistustuote. Tämä on se ensimmäinen ja oikeasti tärkein tuote kotikäytössä ja tästä tulisi aina aloittaa. Kunnollinen kasvojen puhdistustuote on avainasemassa myös niitä näppyjä vastaan.

Nimeton_suunn.malli_1.png

kolmas steppi onkin sitten kotona sen kotihoitorutiinin noudattaminen. Säännöllisyys ja nimensä mukaisesti rutiini - jotta iho hoidetaan joka päivä! Oli sitten minkälainen päivä tahansa takana. Aivan samallalailla kuin hampaiden pesu - se muuttuu rutiiniksi eikä sitä edes sen enempää ajattele.

Helpoimmalla nuori pääsee kun oppii nuoresta alkaen hoitamaan ihoaan - sen vaatimalla tavalla. Silloin myös edesauttaa välttämään mahdolliset ongelmat ihossa ja tietysti pääsee myös helpommalla.

Hellää ja helppoa ihonhoitoa -siihen pyrimme myös nuoren ihonhoitovalmennuksessa. Valmennuksessa nuori saa itselleen kattavan tietopaketin oman ihonsa hoitamiseen ja tuntemiseen. Tästä on hyvä aloitaa matka kohti omaa ihon hoitoaan. 

Lisää voit lukea nuoren ihonhoitovalmennuksesta sivuitamme Nuoren ihonhoitovalmennus | Kauneushoitola Solar, kosmetologi Kaarina

Ole rohkeati yhteydessä hoitolaan ja kysy lisää.

Terveisin kosmetologi Terhi Heikkilä
Nuoren ihonhoitovalmennus 
Kauneushoitola Solar

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Nuori, ihonhoito, iho, akne, epäpuhtaudet

Nuoren ihonhoito

Maanantai 21.9.2020 - Terhi

Milloin nuoren pitäisi aloittaa ihonsa hoitaminen?

Hyvä kysymys, joka kiinnostaa nuorta itseään sekä tietysti myös vanhempia. Iän mukaan tätä on vaikea perustella johonkin tiettyyn numeroon mutta sen voisi ajatella sijoittuvan 10-14 vuoden vaiheille. 

Asiaa kannattaa pohtia toisesta näkökulmasta.
Minkälaisia muutoksia nuoren iholle on tullut vai onko niitä ilmestynyt vielä ollenkaan? Ihon rasvoittuminen tai yhtä lailla ihon pinnan kuivuminenkin ovat merkkejä, joihin kannattaa kiinnittää huomiota. Nämä muutokset johtuvat hormonien ja monien muiden toimintojen yhteisvaikutuksesta. 

Nuoren ihon muutokset kertovat, että murrosikä on alkamassa. Nykyisin iän puolesta murrosikä alkaa aikaisemmin kuin koskaan ennen. Siksi onkin tärkeää huomata nuoren ensimmäiset muutokset kehossa. Myös perimä vaikuttaa muutoksiin. Jos vanhemmilla on ollut haasteita ihonsa kanssa niitä on usein myös lapsella.

Ole utelias vanhempi ja juttele nuoren kanssa
Nuori saattaa myös itse innostua ja kiinnostua ihonsa hoitamisesta. Silloin kannattaa tukea nuorta ja hankkia ensimmäinen oma tuote hänen käyttöönsä. Tärkeää on myös ottaa selvää minkälainen se tuote olisi joka nuoren iholle sopisi parhaiten. Silloin on tärkeää myös tunnistaa minkälainen nuoren iho on sillä hetkellä. Ihon päivittäiseen puhdistamiseen käytettävä tuote voisi olla se ensimmäinen askel. 

Nuoren kanssa kannattaa puhua ihon hoitamisesta ja kannustaa siitä huolehtimiseen. Nuori kuitenkin kuuntelee kavereiden tai median mainoksia ja tekee niistä itse valintoja. Ja nämä muiden valinnat eivät ole useinkaan niitä parhaita vaihtoehtoja juuri hänen iholleen. Siksi kannattaakin kääntyä kosmetologin puoleen ja kysyä rohkeasti neuvoa. Ihonhoidon ammattilainen osaa neuvoa parhaimmat vinkit ja ehdottaa turvallisia tuotteita kotihoitoon. Ei ole oikeasti sama millä ja miten nuoren herkkää ihoa hoitaa. Kyse on myös millaiseksi se oma iho voi kehittyä tulevaisuudessa. Jos ihoa alkaa hoitamaan aivan vääränlaisesti aika ei ainakaan paranna tilannetta. Silloin on myös paljon pidempi tie asian korjaamiseksi.

Kun oppii tuntemaan ihonsa jo murrosiäin alkuvaiheesa on paljon helpompi omaksua oikeat tavat ihon hoitoon. Tällöin myös ymmärtää oman ihon ja kehon tärkeyden. 

Minkä nuorena oppii sen vanhana taitaa! 
Jos nuori kokee, ettei pysty vaikuttamaan omaan ihoonsa tai kehoonsa siitä jää muistijälki. Muistijälki vaikuttaa edelleen kun nuorelle tulee ikää lisää. Silloin ei aikuisenakaan usko voivansa auttaa ihoaan voimaan paremmin. Nuori aikuinen saattaa ajatella mielessään, että minulla on aina ollut huono iho ja näin se sitten vaan on. Ajatus jää muistiin ja se vaikuttaa itsetuntoon koko elämän ajan. Ennaltaehkäisy ja oikeanlainen tieto auttaa saamaan vahvan itsetunnon. Silloin nuori tietää tilanteensa ja pystyy tekemään parhaimmat valinnat ihonsa hoitamiseen.

Kannattaa tehdä oikeita valintoja ihon hoitamiseen liittyen;

-opettele tuntemaan oma iho
-kysy neuvoa ihonhoidon ammattilaiselta
-muista säännöllinen ihon hoitaminen

Edellisillä neuvoilla pääset jo hyvään alkuun!

adult-beautiful-facial-expression-774866.jpg

Nuoren ihonhoitovalmennus

Olen itse seurannut omien nuorten ihon hoitamista ja nähnyt sen välillä ahdistavankin puolen taistellessa epäpuhtauksia vastaan. Itse toimin kosmetologina ja nuorten kanssa on tullut työskenneltyä myös hoitolassa.

Useimmiten olen nähnyt ihoa hoidettavan täysin vääränlaisilla tuotteilla. Ihoa hoidetaan aivan liian vahvoilla pesuaineilla, joiden raaka-aineet eivät ole hyväksi nuoren iholle. Se on syy miksi iho alkaa kiukuttelemaan ja voimaan huonosti. Liian pesevien ja voimakkaiden tuotteiden jälkeen ihon pinta tukkeutuu. Samalla myös iho yrittää korjata tilannetta puskemalla lisää talia ja rasvaa ihon pinnalle. Tukkeutuneet talirauhaset eivät pääse toimimaan normaalisti ja silloin syntyy epäpuhtauksia. Nämä epäpuhtaudet jäävät siis jumiin ihon alle eivätkä pääse pois. Ihoa alkaa riehumaan eli syntyy eriasteisia tulehduksia ja tulehtuneita finnejä. 

Mutta onneksi näihinkin asioihin voi puuttua ja saada apua. Olen kehittänyt nuorelle suunnatun ihonhoitovalmennuksen, jossa käydään juurikin edellisiä asioita läpi. Valmennuksesta nuori saa henkilökohtaisia neuvoja juuri omalle iholle. Oikeastaan se on matka omaan ihoon ja sen hoitamiseen. Hellävaraisesti ja helposti voisi sanoa. 

Kun oppii tuntemaan miten iho toimii ja miten sitä itse voisi hoitaa parhaiten, se antaa varmuutta itsetuntoon. Silloin tietää miten toimia ja miten voi vaikuttaa ihonsa parhaaksi. Tieto on siis avainasemassa kehonsa tuntemukseen ja hyvinvointiin.

Voit lukea lisää nuoren ihonhoitovalmennuksesta www.kauneushoitolasolar.fi/nuoren-ihonhoitovalmennus 

Olen täällä juuri sinun ihoasi varten.

Terkuin Terhi Kh Solar

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Nuori, ihonhoito, iho, akne, epäpuhtaudet

Kesäihon ABC

Torstai 25.6.2020 - Terhi

Kesä ja ihonhoito!

Kokosin sinulle tärkeimmät vinkit kesäiholle! Tee nämä ja ihosi kiittää!

1. PUHDISTA
Ihan ensimmäisenä huolellinen ja hellävarainen puhdistus. Se on perusta johon kaikki ihonhoito peilaa. Jos kasvoillesi jää hikeä, talia tai meikkiä seuraava tuote ei kylläkään vaikuta mitenkään ihollasi. Joten puhdista kunnolla!

Vaikka et käytäisikään meikkiä, iho pitää puhdistaa muullakin kuin pelkällä vedellä. Päivän aikana ilmansaasteet, hiki ja tali kertyy ihonpinnalle. Pelkkä vesi ei riitä liuottamaan näitä siis pois. Puhdistustuotetta käyttäessä mahdolliset epäpuhtaudet iholla vähenevät.

Huomioi myös aurinkorasvan jäämät kasvoilla. Ne pitää myös saada puhdistettua yöksi pois. Jos niitä jäisi iholle lopputuloksena on näppylät ihollasi. Niitä ei ole myöskään tarkoitettu jätettäväksi yötä vasten kasvoille. Päivällä aurinkovoide ja yöllä hoitovoide. 

2. KOSTEUTA
Suihkauta kasvovettä kasvoillesi. Se virkistää ja kosteuttaa. Samalla myös auttaa voiteen imeytymistä paremmin kasvoillesi. Tällä kikalla myös voidetta kuluu vähemmän. Iho tarvitsee myös riittävästi kosteutta auringon paisteen jälkeen. Vaikka ihosi rasvoittuisi päivänaikana muista silti, että myös kosteutta tarvitaan yötä kohden. 

3. HELLI SEERUMILLA
Tarvittaessa hoitoseerumi tasapainottaa rasvoittuvaa ihoasi. Se voi myös riittää pelkästään kesäaikaan ja silloin voit jättää voiteen pois käytöstäsi. 
Jos ihosi pääsee palamaan auringossa, ota käyttöön sos -seerumi, jolla saat ihosi rauhoittumaan. Se auttaa korjaamaan ihoa ja antaa poweria ihon jälleenrakennukseen.
Kosteuttavat ja vitamiinipitoiset seerumit auttavat ihoa voimaan paremmin ja samalla saat tarvittavia rakennuspalikoita ihon hyvinvointiin.

4. IHON SUOJAUS
Tärkein asia on suojata iho auringolta! Valitse korkea suojakertoiminen päivävoide tai aurinkosuojavoide - jos vielä meikkivoiteesi tai -puuterisi sisältää suojakertoimen niin hyvä juttu. Kunnon suojaus kannattaa ja ihosi kiittää vuosien päästä. 

Luonnonkosmetiikka saa sisältää vain fysikaalisen suojakertoimen. Onneksi tähän on jo löydetty miellyttävämpi koostumus ainakin kotimaisen Anumati Naturals -sarjalla. Active Day cream spf 25 joka samalla hoitaa ja suojaa herkkää ihoasi.

Jos taas haluat enemmin ohutta ja nopeasti imeytyvää suojatuotta niin hyvä vaihtoehto löytyy Bruno Vassarin aurinkovoiteista. Kasvoille löytyy 4 erilaista vaihtoehtoa sekä eri suojakertoimilla olevaa voidetta. Aurinkovoiteet kasvoille voivat olla siis miellyttävän oloisia.. eikä paksuja ja tahmaavia tuotteita. Tule hakemaan sinun ihollesi sopiva aurinkovoide.

Jos sinulla heräsi kysyttävää voit aina olla yhteydessä hoitolaan. Jos tuntuu että haluat tietää lisää ja saada jelppiä just sun ihonhoitoon niin varaa maksuton alkukartoitus sinun iholle. Tällöin voimme jutella juuri sinun ihostasi ja sen tarpeista. 
www.kauneushoitolasolar.fi/ajanvaraus (kasvohoito/alkukartoitus iholle)

Turvallista kesää toivottaa Terhi
Kh Solar

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: kesä, iho, ihonhoito, aurinko, kuorinta, aurinkovoide

Ihana, kavala aurinko ja maksaläiskät

Sunnuntai 24.3.2019 - Terhi

Kevätaurinko luo ihanaa valoa ja loistettaan. Valon määrä lisääntyy ja toisilla myös maksaläiskät. Mitä ihmettä siis tuossa tapahtuu? Oletko joskus miettinyt onko näillä kahdella asialla jotakin tekemistä toistensa kanssa?

Ihon pigmenttimuutokset eli kansankielellä puhumme usein maksaläiskistä. Niitä voi olla koko kasvoilla tai sitten vain pienempinä läiskinä paikallisesti. Osa voi olla hyvinkin vaaleita tai sitten nopeasti voimistuvina ja hyvinkin tummina läiskinä. Yleensä maksaläiskät kiusaavat aikuisia naisia mutta  myös miehillä näitä voi olla. Tosin miehet ovat kylläkin edustettuina vähemmistön osassa. 

Mistä maksaläiskät siis johtuvat? 
Iholaatu ja pigmentin määrä ovat perinnöllisiä. Hormonaaliset muutokset, (usein raskausaika) aurinko ja vanheminen voivat lisätä melaniinin tuotantoa ihossa. Aurinko käynnistää tämän prosessin tehokkaasti alkamalla tummentaa ja voimistaa pigmenttimuutoksia kasvoilla. Toisilla nämä muutokset näkyvät pieninä vaaleina alueina kasvoilla kun taas toisilla tummina ja tosi tarkkarajaisina alueina. Alueet voimistuvat kesän aikana. Vuosi vuodelta nämä alueet voivat kasvaa ja vahvistua. Voidaankin sanoa, että ihon luontainen suoja on silloin rikki ja muutokset pääsevät valloilleen. Pigmenttimuutosten ja aknen synnyn takana ovat samat tekijät.

Voimme vaikuttaa näiden syntyy ja jo tulleiden muutosten tummumiseen aurinkosuojatuotteilla. Suojautuminen auringolta pitäisi aloittaa jo heti, kun ensimmäiset auringonsäteet pilkahtavat talven jälkeen ja suojausta pitää jatkaa koko aurinkokauden. Leveä lieriset hatut ja lippalakit antavat suojaa auringolta sekä tietenkin kokonaisuudessaan auringon välttäminen.

Ihonhoitotuotteita on myös kehitetty juuri tätä asiaa silmällä pitäen. Ne eivät poista tulleita muutoksia vaan niiden teho keskittyyn ennaltaehkäisyyn sekä jo tulleiden muutosten vaalentamiseen. Tuotteissa on mainittu yleensä ihoa korjaavia raaka-aineita sekä pigmenttimuutoksia vaalentavia aktiiviaineita. Monesti on käytetty esimerkiksi lakritsanjuurta joka mm. vaalentaa jo syntyneitä läiskiä. 

Muita vaalentavia aktiiviaineita kosmetiikassa ovat arbutiini, atselaiinihappo, c-vitamiinijohdokset, lakritsauute ja kojihappo. Näitä siis käytetään hillitsemään sekä vaalentamaan jo tulleita pigmenttimuutoksia. Näitä aktiiviaineita sisältäviä tuotteita säännöllisesti käyttämällä saat ihoosi heleyttä ja jonkin verran tasaisempaa ihonväriä. Näitä voimakkaampia tuloksia voi odottaa vasta kun hoitovaikutus ulottuu paljon syvemmälle ihoon. Sinne ei siis kotikonstein voi päästä vaan on turvauduttava lääkärien apuun. 

Lääkärikeskuksissa tehdään erilaisia hoitoja jo tulleisiin pigmenttimuutoksiin. Näitä ovat laser- ja valoimpulssihoidot. Terveydenhuollon ammattilainen valitsee sopivan menetelmän selvittämällä ensin mistä läiskistä on todella kyse. Hyvä aika näiden hoitojen tekemiseen on talviaika. Kun vuorokauden valomäärä on pieni, pigmenttimuutosten hoito on turvallisempaa ja tuloksellisempaa.

Kauneushoitolassa voimme keskittyä siis jo tulleiden muutosten vaalentamiseen hoidoissa sekä ohjata oikeiden tuotteiden käytöön kotona. Muista siis aurinkosuoja!

Kotimaisella Anumati Naturals -hoitosarjalla pigmenttimuutosten vaalentamiseen löytyy Vividnes linja. Se perustuu kasvien tuottamaan raakaravintoon sekä niiden valikoituun synergiaan. Tehokkaat luonnonkosmetiikan raaka-aineet auttavat ihoa voimaan paremmin.

-Antioksidanttinen seerumi joka vaalentaa jo syntyneitä pigmenttimuutoksia sekä tasoittaa ihon sävyä. 
-Suojaava hoitovoide, jossa on suojakerroin mukana. Hoitovoide sisältää tehokkaan yhdistelmän kasvien kantasoluja sekä prebiootteja. Saat ihollesi suojaa sekä vastustuskykyä.
-Kirkastava ja tasoittava kasvonaamio. Se sisältää luonnon omaa voimakasta antioksidanttia - Pakuria. 

Kysy lisää näistä seuraavalla hoitokäynnilläsi.

Terkuin kosmetologisi Terhi

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: aurinko, pigmenttimuutokset, maksaläiskät, ihonhoito, suojaus

Talvi-ihon kompastuskivet osa 2

Perjantai 1.3.2019 - Terhi

Edellisessä blogikirjoituksessa kirjoittelinkin jo talvi-ihon hoidosta. 
Jatkan vielä samasta aiheesta ja kerron mitä voit tehdä kotikonstein kun akuutti tilanne on päällä. 

Mitä voit tehdä kotona kun kasvojen iho on kuiva, hilseilevä, arka tai punoittava?
Tässä muutamia vinkkejä joilla saat apua itsellesi ja ihollesi.

Muista, että kaikki alkaa hyvistä ja hoitavista tuotteista.

1. Hellävarainen puhdistus kasvoille. Vaihda kuivattava geeli- tai vaahtopuhdistustuote hellävaraiseen emulsioon tai voiteeseen. Vinkkinä; jos käytät Anumati Naturalin puhdistusvoidetta, voit antaa vaikuttaa sen kasvoilla huoletta. Iho-ongelmien hoidon tavoitteena on saavuttaa normaalitila pikaisesti takaisin. Kuiva ja herkkä iho tarvitsee sen sarveiskerrokseen rakennusaineita eli kosteutta ja öljyjä ihonhoitotuotteissa. Näitä rakennusaineita löytyy jo Anumatin puhdistustuotteissa. 

Kun olet puhdistanut kasvosi, levitä hoitava ja kosteuttava naamio. Anna naamion vaikuttaa n. 15-20 min. Jos se ei ole kokonaan imeytynyt tuon ajan kuluttua, voit huuhdella tai pyyhkiä sen pois haalealla vedellä.

2. Jos ihosi on päässyt jo oikein ärtyneeksi ja kuivaksi, voit levittää naamion alle rauhoittavan seerumin tai hoitavan öljyn.   

3. Naamion poistamisen jälkeen ota hoitava öljy ja tee kevyt hieronta kasvoillesi. Pyörivät ja hellät liikkeet auttavat öljyn imeytymään. Samalla tehostat kasvojen verenkiertoa sekä nestekiertoa. 

4. Levitä kasvoille vielä kosteuttava/rauhoittava/ravitseva voide. Iho alkaa jo saamaan takaisin tarvitsemaansa kosteutta. Yleensä se alkaa myös heti rauhoittumaan. 

5. Hoida ihoasi kosteuttavilla ja rauhoittavilla tuotteilla seuraavat viikot. Naamio käyttöä kannattaa jatkaa muutaman päivän välein. 

43763763_2745883465437564_3693770152001667072_o.jpg

Jos kaipaat lisää vinkkejä ja täsmennyksiä ihosi hoitoon, ota rohkeasti yhteyttä. 

Terkuin Solarin Terhi

ps. voit myös varata ihonhoidon opastuajan itsellesi. 

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Kuiva iho, herkkä, hilseilevä, ihonhoito, talvi, Anumati Naturals

Talvi-ihon kompastuskivet osa 1.

Torstai 7.2.2019 - Terhi

Tuntuuko ihosi herkältä, kiristävältä, hilseilevältä tai muutoin erilaiselta kuin aikaisemmin? Ehkä se on jopa arka ja kipeän oloinen? Syy tähän löytyy useimmiten liian voimakkaista hoitotuotteista joita talvi-iho ei kestä. Ihon vähäinenkin suojaus pestään pois liian tujuilla pesuaineilla ja iho suorastaan huutaa kosteutta ja hoitavia öljyjä. Sinun on siis aika vaihtaa hoitotuotteet hellävaraisempiin ja hoitavampiin tuotteihin.

Olen huomannut kasvohoitoja tehdessäni, että moni asiakas on tuskaillut samoista asioista. Iho tuntuu ja näyttää kipeältä. On kiristävää tunnetta, näppyjä, punakkuutta, kuumotusta ja kirvelyä. Aikaisemmin iho on voinut hyvin mutta hiljalleen talven koittaessa tilanne on muuttunut. Onneksi tähän asiaan voi vaikuttaa helposti ja suhteellisen nopeasti päivittämällä kotihoitotuotteet sekä ihonhoitorutiinit.

Listasin muutamia helppoja vinkkejä kotihoitoon. Onnistut ja ehdit hoitaa itseäsi helposti arjen pyörityksen ohella ja aikaa niiden tekemiseen ei kulu paljoakaan. Käyhän ne huolellisesti läpi ja poimi vinkit käyttöösi.

Nro 1.

Kaikki alkaa hyvästä ja huolellisesta puhdistuksesta!
Puhdistustuotteita kasvoille on erilaisia; vaahtoja, maitoja, geelejä jne. Tärkein asia on löytää omalle iholle sopiva tuote. Sopivasti puhdistava muttei kuitenkaan liian tuju omalle iholle. Tarkoitus on puhdistaa iho kunnolla kuitenkaan tuhoamatta sen omaa suojakerrosta. Ihonhoito alkaa siis jo puhdistuksesta! Karkeasti jaoteltuna geelit sopivat rasvoittuvalle iholle ja maidot/voiteet kuivemmalle iholle. Paljon on myös tuotemerkkien kohtaisia eroja ja silloin onkin hyvä kääntyä juurikin ammattilaisen puoleen.


Kun kerrot omat ihonhoitorutiinisi minulle pystyn auttamaan ja miettimään sinulle parhaimmat hoitotuotteet kotiin. Kasvohoidon aikana tämä käy jouhevasti. Näen silloin myös ihosi ilman meikkiä ja hoidon aikana näen myös sen reagoinnin hoitoon ja tuotteihin.

48027366_1944897802473461_965734743809196032_n.jpgOli sitten mikä tahansa puhdistustuote kyseessä, perussääntö on puhdistaa tuotteella kasvot kunnolla. Levitä kasvoille teelusikallinen tai pari tuotetta ja pyörittele sormin kasvot läpi. Huuhtele viileällä vedellä ja toista tarvittaessa. Jos käytät voimakasta meikkiä niin voit tehdä puhdistuksen kahteen kertaan. Ideana on kuitenkin huolellinen puhdistus ja poistaa kaikki meikki huolellisesti pois kasvoilta. Tarkoitus on puhdistaa siis myös ihohuokoset, juonteet ja erityisesti silmänympärysiho kunnolla. Ja tähänkin sopivat hellävaraiset otteet puhtain käsin. Kuivaa iho hellästi puhtaaseen pyyhkeeseen.

 

Nro 2. Kasvovesi

Talvi-ihon erittäin tärkeä hoitotuote on kasvovesi! eikä mikä tahansa kasvoille tarkoitettu vesi vaan kunnon hoitovesi. Löydettyäsi kunnollisen hoitavan kasvoveden et tahdo muuta enää käyttääkään. Kasvoveden tarkoitus on palauttaa ihon ph takaisin sille kuuluvalle tasolle mutta myöskin toimia jo ns. kuljettimena seuraavalle ihonhoitotuotteelle. Ihon kosteutus on tärkeä asia joka hyvällä kasvovedellä saavutetaan. Voit suihkauttaa kasvovettä suoraan kasvoille ja painella kasvojasi hetken. Toista tarvittaessa. Ja kasvovedellä on lupa läträtä, mitä enemmän saat sitä ihollesi imeytymään sitä pehmeämmän ja hoidetumman ihon saat.

Nro 3. Seerumi

Ihonhoidon kannalta seerumi on ehkäpä tehokkain tuote mitä kasvoille kannattaa käyttää. Seerumit sisältävät kaikkein eniten tehokkaita raaka-aineita joita ihollesi pystyt saamaan. Yleensä niiden molekyylikoko on myös pienin, jolloin niillä on myös suurin vaikutus ihonhoitoon. Ne eivät yksin pysty kuitenkaan antamaan iholle suurta suojaa ulkoista rasitusta vastaan. Seerumi imeytyy ihoon täydellisesti joten se tarvitsee päälleen vielä hoitovoiteen. 

Nro 4. Hoitoöljy

Itse suosin hoitoöljyä ihonhoidossa ja suosittelenkin vahvasti antamaan sille 37488396_2563616546997591_2276575418431569920_n2.jpgmahdollisuuden :)  Pelästyitkö jo sanaa öljy?  Kunnollinen hoitava öljy on sinunkin kuivan ihosi pelastus. Se ei jätä ihoasi kuitenkaan öljyiseksi koska se imeytyy helposti. Öljyn voit levittää kasvoille ohuesti painellen vaikkapa seerumin päälle. Hoitoöljy buustaa muita ihonhoitotuotteita myös toimimaan paremmin. Tehokkaat raaka-aineet öljyssä auttavat talvi-ihosi kestämään rasitusta paremmin, ihon suojavaippaa vahvistaen sekä korjaavien ja kosteutta iholle sitovien ominaisuuksien vuoksi. Hyvät rasvahapot myös ihon pinnalla kuin sisäisestikin auttavat siis rasituksia vastaan. Öljy on myös hyvä tuote kun haluat tervettä hehkua ja kuulautta ihollesi. Kannattaa ehdottomasti kokeilla ja ihastua! 

Nro 5. Hoitovoide

Jos valittaisiin vain yksi ja tärkein tuote se olisi hoitovoide. Suojaa, hoitavuutta ja kaikkea siltä väliltä mitä voit kasvoillesi laittaa. Tämä on haasteellisin valinta koska vaihtoehtoja löytyy niin paljon. Olen huomannut että valinta on useinkin tehty aivan väärin. Kun olet tavaratalon kosmetiikkaosastolla tai nettiostosten äärellä, mainokset puhuvat puolestaan. Kaikkihan haluavat tehokkaimman anti-aging tuotteen joka lupaa vaikka mitä. Mainoksissa rypyt suorastaan häviävät käytön myötä ja ihosi on jälleen kuin kymmeniä vuosia sitten. Usein näitä samoja tuotteita haaveilevat myös jo teini-ikäiset! Olinko oikeassa? Toivottavasti en ollut, oikeanlainen ihonhoito on paljon muutakin. Haluaisitko kuitenkin hoitaa sen kutiavan ja hilseilevän ihosi rauhalliseksi ja kosteutetuksi. Ja ehkä sitten miettiä voisiko sille antaa jotakin muutakin ravintoa. Kasvohoidon yhteydessä on helppo miettiä mitkä ihonhoitotuotteet ovat sinulle juuri parhaimpia sillä hetkellä. Ja unohda ne samat voiteet ja rutiinit joita olet noudattanut jo vuosikausia. Tuotteiden päivitys on tässäkin se oikea tie.

Vääränlaisilla tuotteilla saat ihosi voimaan huonosti. Suurin ongelma on liian tujut puhdistutuotteet tai jos et käytä niitä ollenkaan. Pelkkä vesi ei riitä ihon puhdistukseen ja se myös kuluttaa ihon pintaa liikaa. Jo pelkästään saasteet, pöly, lika ja hiki kuluttavat ihon pintaa ja ne eivät puhdistu pelkällä vedellä. Meikit eivät myöskään puhdistu iholta itsestään tai vesipesulla. Ne on pakko puhdistaa kunnollisella tuotteella. Autan oikein mielelläni juuri sinua ja ihoasi voimaan paremmin.

Olethan yhteydessä, terkuin Solarin Terhi

ps. Seuraavassa kirjoituksessa kerron parhaimmat vinkit pika-apuun kuivalle iholle. Pysy siis kuulolla.

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: ihonhoito, talvi-iho, puhdistus, kasvovesi, seerumi, hoitoöljy, hoitovoide, Anumati Naturals

Kuinka usein kasvohoitoon?

Tiistai 3.10.2017 - Terhi

Minulta kysellään usein kuinka usein kannattaisi käydä kasvohoidossa. Tästä sainkin idean kirjoitella ajatuksia ja ohjeita tähän asiaan.

Yksiselitteistä vastausta tähän ei kuitenkaan ole mutta esimerkiksi vaihtuvat vuodenajat voisivat olla hyvä muistisääntö. Varsinkin jos iho on muuten hyvässä kunnossa. Vaihtuvat vuodenajat tuovat omat haasteensa ihon hoitoon. Talvella pakkasen kuivattama iho tarvitsee huolellisesti ihoa kosteuttavaa ja suojaavaa tuotetta ja toisaalta kesällä iho kaipaa suojakertoimellisen ja kevyemmän tuotteen. Kasvohoidossa käydessä kannattaisi päivittää kotihoitotuotteet ajankohtaan sopiviksi. Käytännössä n. 3-5 kertaa vuodessa saattaa olla jo sopiva kasvohoitojen määrä. Sarjahoidot ovat tietenkin asia erikseeen. Esimerkiksi epäpuhtaan ihon puhdistava kasvohoito voi olla hyväksi jopa kerran viikossa.     

Näin kesän jälkeen on hyvä kartoittaa ihon kunto. Monesti huomaa ihon kaipaavan jälleen kosteutta enemmän kuin kesäaikaan. Ihon pinta voi tuntua tukkoiselta sekä epäpuhtaalta. Kesällä on ehkä laiminlyönyt ihon huolellisen puhdistuksen. Aurinkovoiteet ja meikit ovat jäänet iholle muhimaan ja aiheuttaneet siten harmia.WP_20170208_15_22_02_Pro.jpg

Kasvohoidossa hyvä alkupuhdistus ja tehokas kuorinta auttavat jo mukavasti alkuun. Asiakkaan ihontarpeiden mukaisesti tehty mekaaninen ihonpuhdistus on myös hyvä lisä kasvohoidossa. Rentouttava ja hellivä hieronta ennen naamiota takaa raaka-aineiden paremman imeytymisen. Ihosi kiittää ja todennäköisesti huomaat myös itse eron entiseen.

Hoidot valitaan aina asiakkaan mukaan. Sinun ei siis ennakkoon tarvitse tietää mikä hoito olisi sinulle paras vaihtoehto. Varailet vain jonkin kasvohoidon ja päätämme sen sitten yhdessä. Alkuhaastattelussa käymme vielä läpi mahdolliset raaka-aine yliherkkydet, allergiat, sairaudet ja muut hoitoon vaikuttavat asiat. Tällöin myöskään hoidot eivät ole jokaiselle täysin samanlaisia. 

Kasvohoidossa käyminen on hyvä lisä omaan kotihoitoon. Säännöllinen kotihoito on tärkein ihonhoidon perusta. Samalla kun käyt hoidossa, saat ammattilaisen vinkit ihon päivittäiseen hoitamiseen. Saat siis tietää minkälaiset tuotteet sopivat juuri sinulle. Usein näkeekin, että ihontarpeet eivät kohtaa kotihoitotuotteiden kanssa. Saatetaan käyttää liian tujuja tuotteita tai vastaavasti tuote on valittu jo aikoja sitten, jolloin ihon vaatimukset ovat olleet ehkäpä aivan muuta. Uusia tuotteita tulee markkinoille valtavasti. Kehitystä tapahtuu kokoajan ja niiden testailu on mukavaa, jos vain tiedät minkälaiset tuotteet sopivat juuri sinun ihollesi. Samalla siis säästyt turhilta virheostoksilta.

Toivottavasti kirjoitukseni antoi uusia näkökulmia ihonhoitoon ja sen tärkeyteen. Seuraavassa blogikirjoituksessa ajattelin kertoa vinkkejä päivittäiseen ihonhoitoon, tärkeää asiaa siis tulossa. 

charcoal_mask.jpg

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Kasvohoito, ihonhoito, kuorinta, naamio, puhdistus