Kauneushoitola Solarin blogi

Kuinka usein kasvohoitoon?

Tiistai 3.10.2017 - Terhi

Minulta kysellään usein kuinka usein kannattaisi käydä kasvohoidossa. Tästä sainkin idean kirjoitella ajatuksia ja ohjeita tähän asiaan.

Yksiselitteistä vastausta tähän ei kuitenkaan ole mutta esimerkiksi vaihtuvat vuodenajat voisivat olla hyvä muistisääntö. Varsinkin jos iho on muuten hyvässä kunnossa. Vaihtuvat vuodenajat tuovat omat haasteensa ihon hoitoon. Talvella pakkasen kuivattama iho tarvitsee huolellisesti ihoa kosteuttavaa ja suojaavaa tuotetta ja toisaalta kesällä iho kaipaa suojakertoimellisen ja kevyemmän tuotteen. Kasvohoidossa käydessä kannattaisi päivittää kotihoitotuotteet ajankohtaan sopiviksi. Käytännössä n. 3-5 kertaa vuodessa saattaa olla jo sopiva kasvohoitojen määrä. Sarjahoidot ovat tietenkin asia erikseeen. Esimerkiksi epäpuhtaan ihon puhdistava kasvohoito voi olla hyväksi jopa kerran viikossa.     

Näin kesän jälkeen on hyvä kartoittaa ihon kunto. Monesti huomaa ihon kaipaavan jälleen kosteutta enemmän kuin kesäaikaan. Ihon pinta voi tuntua tukkoiselta sekä epäpuhtaalta. Kesällä on ehkä laiminlyönyt ihon huolellisen puhdistuksen. Aurinkovoiteet ja meikit ovat jäänet iholle muhimaan ja aiheuttaneet siten harmia.WP_20170208_15_22_02_Pro.jpg

Kasvohoidossa hyvä alkupuhdistus ja tehokas kuorinta auttavat jo mukavasti alkuun. Asiakkaan ihontarpeiden mukaisesti tehty mekaaninen ihonpuhdistus on myös hyvä lisä kasvohoidossa. Rentouttava ja hellivä hieronta ennen naamiota takaa raaka-aineiden paremman imeytymisen. Ihosi kiittää ja todennäköisesti huomaat myös itse eron entiseen.

Hoidot valitaan aina asiakkaan mukaan. Sinun ei siis ennakkoon tarvitse tietää mikä hoito olisi sinulle paras vaihtoehto. Varailet vain jonkin kasvohoidon ja päätämme sen sitten yhdessä. Alkuhaastattelussa käymme vielä läpi mahdolliset raaka-aine yliherkkydet, allergiat, sairaudet ja muut hoitoon vaikuttavat asiat. Tällöin myöskään hoidot eivät ole jokaiselle täysin samanlaisia. 

Kasvohoidossa käyminen on hyvä lisä omaan kotihoitoon. Säännöllinen kotihoito on tärkein ihonhoidon perusta. Samalla kun käyt hoidossa, saat ammattilaisen vinkit ihon päivittäiseen hoitamiseen. Saat siis tietää minkälaiset tuotteet sopivat juuri sinulle. Usein näkeekin, että ihontarpeet eivät kohtaa kotihoitotuotteiden kanssa. Saatetaan käyttää liian tujuja tuotteita tai vastaavasti tuote on valittu jo aikoja sitten, jolloin ihon vaatimukset ovat olleet ehkäpä aivan muuta. Uusia tuotteita tulee markkinoille valtavasti. Kehitystä tapahtuu kokoajan ja niiden testailu on mukavaa, jos vain tiedät minkälaiset tuotteet sopivat juuri sinun ihollesi. Samalla siis säästyt turhilta virheostoksilta.

Toivottavasti kirjoitukseni antoi uusia näkökulmia ihonhoitoon ja sen tärkeyteen. Seuraavassa blogikirjoituksessa ajattelin kertoa vinkkejä päivittäiseen ihonhoitoon, tärkeää asiaa siis tulossa. 

charcoal_mask.jpg

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Kasvohoito, ihonhoito, kuorinta, naamio, puhdistus

Parafiininaamio, joko olet kokeillut?

Perjantai 15.1.2016 klo 11:17 - Terhi

Talven ihana ja lämmittävä hoito käsille on parafiininaamio. Kädet joutuvat erityisen kovalle rasitukselle kylmällä ilmalla. Puhumattakaan jos olet ilman käsineitä ja pakkaslukemat ovat kovat. Kuivuutta, karheutta ja haavoja, tuttua vai mitä? Rasvaa ja jälleen rasvaa. Tämä on hyvä keino, kunhan muistat tehdä sitä usein. Toinen keino jolla voit parantaa käsien suojausta on parafiini.

Parafiinihoidossa parafiini on sulatettu siihen tarkoitetussa laitteessa. Meillä Solarissa on käytössä parafiiniallas, jossa parafiini sulaa miedossa lämmössä. Se pysyy nestemäisenä kun allas on säädetty sopivaan lämpötilaan.Parafiinia saadaan öljynjalostuksen sivutuotteena. Sitä ei siis erityisemmin valmisteta vaan se saadaan muun jalostuksen yhteydessä. Se on puhdasta, hajutonta ja siinä eivät bakteerit pysty elämään. Tuoksullisia ja värillisiä versioitakin toki löytyy..

Parafiinihoito on miellyttävä, rentouttava ja tehokas hoitomuoto. Lämmön avulla se vilkastuttaa verenkiertoa, kosteuttaa tehokkaasti sekä virkistää kuivaa ja huonokuntoista ihoa lyhyessä ajassa. Hoitoaineet imeytyvät parafiininaamion alla hyvin ja siitä jää myös pitkäkestoinen lämmittävä vaikutus. Hoidon jälkeen kädet tuntuvat erityisen pehmeiltä ja hoidetuilta. Tämän jälkeen kotona on hyvä jatkaa käsien hoitoa hyvällä ja tehokkaalla käsivoiteella.

Hoito sopii kaikenikäisille. (myös pikkuneideille ja -herroille) Ihon pitää kuitenkin olla ehjä eikä siinä voi olla ihottumaa. Parafiinihoito sopii myös nivel- ja lihassairauksien hoitoon. Lämpö lievittää kipuja sekä notkistaa niveliä. Sarjahoitona tämä ylläpitää terveyttä.

Parafiinihoito voi olla osana käsihoitoa, omana hoitonaan tai sen voi yhdistää mihin tahansa muuhun hoitoon. Meillä Solarissa voit vaikkapa valita Neurosonic -rentoutushoidon ja siihen lisäksi parafiininaamion käsille. Yksittäisenä hoitona voit valita ensin hieronnan käsille. Kun hieronta on tehty, kädet saavat vielä lämpimän naamion. Tämän jälkeen sinulla on taatusti lämpimät ja hyvin hoidetut kädet.
WP_20160107_12_10_57_Pro.jpg
Puhtaat kädet kastetaan vuorotellen lämpimään parafiiniin 3-5 kertaa.
Päälle laitetaan muovipussi ja lisäksi lämmin froteekinnas. Parafiini saa vaikuttaa 15 min. Tämän jälkeen parafiini "kuoritaan käsistä" ja käytetty parafiini heitetään pois. Hoito on valmis ja kädet hoidetut :) Tervetuloa kokeilemaan!
  

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Parafiinihoito, parafiini, parafiininaamio